Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Nyt fra Sakskøbing - onsdag den 29. juli

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sakskøbing er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

DU FÅR INGEN PENSION!

Politiet fik tirsdag to anmeldelser fra borgere, der netop var blevet ringet op af en person, der hævdede at ringe fra Udbetaling Danmark. Han forklarede, at hvis pensionen skulle nå at blive udbetalt rettidigt i denne måned, var han nødt til at have oplysning om kode og NemID. Den første, fupopkaldet ramte, var en 77-årig kvinde fra Nykøbing, som dog fik afvist den pågældende, uden at han fik nogen fortrolige oplysninger. Den anden var en 56-årig kvinde fra Kettinge, som lakonisk meddelte, at hun ikke modtog nogen pension, og derpå blev forbindelsen afbrudt.

Det giver anledning til at gentage: Giv aldrig oplysninger om cpr-nummer, NemID eller pinkoder til folk, der ringer. Hverken Udbetaling Danmark, kommuner eller politiet ringer og anmoder om den type oplysninger, så vær ekstra på vagt over for den slags fupopkald. Oplysningerne er jo er af helt personlig og fortrolig karakter. Afbryd forbindelsen og ring i givet fald til politiet på tlf. 1-1-4.

 

SKÆLSKØR: Bil landede på taget

En 76-årig mand fra Skælskør var tirsdag klokken 12.29 uden for et færdselsuheld. Det skete på Maglebyvej i Magleby lidt uden for Skælskør, hvor den 76-årige mistede herredømmet over sin bil, som rullede rundt og landede på taget efter at have nedlagt et antenneskab. Den 76-årige kom ikke umiddelbart noget til ved uheldet, men blev kørt til sygehuset i Slagelse til et rutinetjek. Der var ingen indikation af, at bilisten var spirituspåvirket, men uheldet skete formentlig på grund af et øjebliks uopmærksomhed.

 

MARIELYST: Standsede ikke for 5-årig pige i fodgængerfelt

En 29-årig mand fra Nykøbing kan nu vente en bøde for overtrædelse af færdselslovens regler om forpligtelser over for gående. Den 29-årige var tirsdag eftermiddag i Marielyst, og på Stovby Ringvej var en familie med en 5-årig pige på vej over fodgængerfeltet ved Laksenborgvej. Imidlertid kunne familien på lang afstand se, at den 29-årige, som var kørende i en varebil, ikke standsede. De nåede at få stoppet den 5-årige, men de har forklaret til politiet, at bilisten var nødt til at slå et slag uden om hende for at undgå en påkørsel. Noget rystet anmeldte familien episoden til politiet, som gennem varebilens registreringsnummer fandt frem til den 29-årige.

Overtrædelsen kan koste en bøde på op 2.500 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet.

 

VORDINGBORG: Kørsel uden førerret og nummerplader på p-plads

Tirsdag klokken 16.33 fik politiet en anmeldelse om, at var flere unge samlet på en p-plads på Kildemarksvej i Vordingborg, hvor de kørte omkring i biler og motorcykler. En politipatrulje tjekkede stedet, og her standsede betjentene en 16-årig fyr fra Lundby, der kørte på en uindregistreret motorcykel uden styrthjelm. Han blev sigtet for kørsel uden førerret, og for at køre uden styrthjelm på en uindregistreret motorcykel uden forsikring. Han kunne heller ikke dokumentere ejerskabet af motorcyklen, og det var ikke lige til at finde stelnummeret på den. Derfor blev motorcyklen beslaglagt af politiet og taget med til nærmere undersøgelse.

Der blev også fundet en hardballpistol på p-pladsen, og en 17-årig fyr blev vejledt om fremover at lade pistolen blive hjemme for ikke at skræmme andre.

 

RØDBYHAVN: 19-årig fik beslaglagt kontanter

Ved en udrejsekontrol i Rødbyhavn fandt Toldstyrelsen et større kontant beløb hos en 19-årig mand fra Brøndby. Ved politiets mellemkomst blev det klarlagt, at den 19-årige skyldte knap 10.000 kroner til det offentlige i form af bøder og sagsomkostninger, og derfor blev det skyldige beløb beslaglagt, så den 19-årige kunne få sin gæld ud af verden.

 

RØDBYHAVN: 40-årig overtrådte indrejseforbud

Tirsdag klokken 20.50 ankom en 40-årig udenlandsk mand til Rødbyhavn som passager i en international bus. Politiets udlændingekontrol fandt ved indrejsekontrollen ud af, at den 40-årige havde et forbud mod at rejse ind i Danmark, som gjaldt frem til oktober måned. Derfor blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven, og han fremstilles senere onsdag i grundlovsforhør i retten.

 

HASLEV: Fik bilen beslaglagt

Politiet standsede tirsdag klokken 23.15 en 24-årig mand fra Svebølle, der kom kørende på Tingvej i Haslev i sin bil. Imidlertid var han frakendt kørekortet, og han blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Da han flere gange tidligere var blevet sigtet for at køre uden kørekort, blev hans bil beslaglagt på stedet.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget en enkelt anmeldelse om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Fjenneslev Hejreskovvej Hus Tirsdag klokken 15.01 Ikke gjort op hvad der er stjålet

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

By Vej Tidspunkt
Stege Klintevej Tirsdag klokken 9.47-10.47 Fem blev sigtet for køre for hurtigt – alle fem trykkede så hårdt på speederen, at de står til et klip i kørekortet. En enkelt blev sigtet for at køre i en varebil, uden at den var mærket med firmanavn og CVR-nummer

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Fensmark Stenskovvej Tirsdag klokken 17.51-19.55 ATK – bestilt færdselskontrol 30 10 50 km/t 68 km/t -
Haslev Køgevej, Freerslev Tirsdag klokken 17.03-19.45 ATK 492 27 60 km/t 90 km/t Seks klip
Holme-Olstrup Stationsvej Tirsdag klokken 15.44-16.55 ATK – bestilt færdselskontrol 45 2 50 km/t 68 km/t -
Nakskov Rødbyvej Tirsdag klokken 6.03-11.05 ATK 798 56 50 km/t 76 km/t Syv klip
Rønnede Faxevej, Kongsted Tirsdag klokken 14.20-16.20 ATK 956 52 50 km/t 79 km/t Fem klip

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Rødbyhavn Indrejsefeltet Tirsdag klokken 12.10 33-årig udenlandsk mand Narkokørsel. Da den 33-årige og hans 25-årige passager havde 7,3 gram hash med sig, blev de begge også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer
Sakskøbing Nørregårdsvej Tirsdag klokken 20.04 44-årig mand fra Sakskøbing Spirituskørsel

 

 

Flere artikler