Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Seneste nyt fra Sakskøbing - fredag den 16. oktober

Profilbillede

Sakskøbing er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

VORDINGBORG: Butikstyv standset

Torsdag klokken 7.57 gik en 43-årig mand uden fast adresse ind i Kvickly på Prins Jørgens Alle i Vordingborg. Her tog han nogle foliebakker med mad, hvorefter han gik igennem kasselinjen uden at betale. Personalet kunne genkende manden fra tidligere episoder, og han havde i forvejen et forbud mod at komme i butikken. Politiet blev derfor tilkaldt og han blev sigtet for butikstyveri.

 

NÆSTVED: Salg af stoffer

Politiet var torsdag klokken 08.45 på en adresse i Næstved, hvor en privat beboelse blev ransaget. Her fandt politiet 100 gram amfetamin, en ukendt mængde MDMA og en mindre klump hash. Herudover blev der fundet to knive, fire store kanonslag og 35 små kanonslag. To personer – en kvinde på 29 år og en mand på 28 år, der begge er fra Næstved – blev anholdt klokken 09.02 og sigtet for salg af euforiserende stoffer og for at overtræde både knivloven og fyrværkeriloven. De blev løsladt igen klokken henholdsvis 16.14 og 16.24.

 

RØDBY HAVN: Narkotikakørsel og patroner i bilen

Ved den rutinemæssige indrejsekontrol ved grænsen i Rødby Havn standsede politiet torsdag klokken 10.50 en bil, der ankom fra Tyskland. I bilen bemærkede politiet, at der lå en hashpibe og en kværn, og føreren – som var en 32-årig mand fra udlandet – blev derfor testet med et narkometer. Den gav et positivt udslag på blandt andet amfetamin, og den 32-årige blev derfor sigtet for narkotikakørsel. Herudover fandt politiet to skarpe patroner, der lå gemt i en toilettaske, der tilhørte en 48-årig passager i bilen. Han blev derfor sigtet for at overtræde våbenloven og fik en bøde på 3.000 kroner.

 

VORDINGBORG: Hash

Politiet ransagede torsdag klokken 10.10 en ejendom lidt uden for Vordingborg med flere narkohunde. Her blev der fundet 102,5 gram hash, 361 gram marihuana, en kværn og syv hampeplanter i haven. To personer – en 54-årig kvinde og en 49-årig mand, begge fra Vordingborg – blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer.

 

SAKSKØBING: Hærværk på politibil

Politiet fik torsdag klokken 11.30 en anmeldelse fra et vidne, der kort forinden havde set en ung mand stikke en kniv i det højre bagdæk på en af politiets patruljevogne i Rådhusgade i Sakskøbing. På baggrund af et godt signalement fandt politiet hurtigt frem til to mænd fra lokalområdet på 39 og 26 år, der havde henholdsvis en bælteøkse og en dolk på sig. Den 39-årige blev anholdt klokken 11.54 og sigtet for hærværk og for at overtræde våbenloven, mens den 26-årige blev anholdt klokken 12.05, og sigtet for hærværk og for at overtræde knivloven. De blev løsladt igen klokken henholdsvis 12.20 og 12.09.

 

SLAGELSE: Salg af stoffer

Politiet fik torsdag klokken 14.14 en anmeldelse fra et vidne, der havde bemærket, at der blev solgt euforiserende stoffer i en baggård i Slagelse. På baggrund af et godt signalement fandt politiet frem til et par unge mænd, der blev standset i Torvegade. Her viste det sig, at den ene – en 24-årig mand fra Store-Fuglede – havde 17 poser med i alt 20,5 gram hash på sig, to poser med 3,36 gram skunk, et mindre kontantbeløb og to telefoner, der muligvis blev brugt til salg af narko på sig. Han blev derfor anholdt klokken 14.48 og sigtet for salg af euforiserende stoffer. Han blev taget med på stationen, hvor han blev afhørt, før han blev løsladt igen klokken 18.15. Herudover blev en anden mand – som var 21 år og fra Ringsted – sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer, da han havde to poser med i alt tre gram skunk på sig.

 

RUDS-VEDBY: Fængsel for røverier

Fire unge mænd i alderen 19 til 21 år fik den 7., 14. og 15. oktober deres sag behandlet ved Retten i Næstved. De var tiltalt for to røverier mod Dagli'Brugsen, henholdsvis den 11. maj 2020 i Ruds-Vedby og den 12. maj 2020 i Uvelse. I begge tilfælde medbragte røverne knive.

To af de tiltalte var også tiltalt for at være flygtet fra fængslet. Retten i Næstved frifandt torsdag den ene tiltalte for røveriet i Uvelse den 12. maj 2020, men idømte ham 10 måneders fængselsstraf blandt andet for røveriet i Ruds-Vedby. Han blev varetægtsfængslet frem til afsoning.

De tre øvrige tiltalte blev dømt for begge røverier og i overensstemmelse med anklageskriftet. De blev henholdsvis idømt 1 år og 6 måneder, 2 år og 2 år og 3 måneders fængselsstraf og varetægtsfængslet frem til afsoning. En af de tiltalte modtog dommen, mens de øvrige 3 udbad sig betænkningstid.

Spørgsmål kan rettes til anklagerfuldmægtig Morten Gimm Hvergel på telefon: 30 34 72 16.

 

RØNNEDE: Højhastighedskontol på Vordingborgvej

Hastigheden var desværre alt for høj på Vordingborgvej, da politiet torsdag aften mellem klokken 19.01 og 23.35 kontrollerede de forbipasserendes fart. Den tilladte hastighed på strækningen er 80 km/t, men en enkelt bilist blev målt til at køre hele 127 km/t. Ydermere kørte 7 billister sig til et klip i kørekortet.

 

FLERE STEDER: COVID-19-tilsyn

Politiet fører løbende tilsyn med, at alle regler i forhold til COVID-19 bliver overholdt. Torsdag var politiet blandt andet ved banegårdene i både Næstved og Nykøbing, hvor forholdene generelt var i orden. Enkelte borgere blev dog vejledt om at bruge mundbind korrekt i de områder, hvor der er krav om det. 

 

Fredag morgen klokken 06.14 blev politiet kaldt til Vordingborg banegård, hvor en 64-årig kvinde fra Jyderup skabte utryghed. Kvinden havde ikke mundbind på, og nægtede desuden at rette sig efter betjentene, som bad hende forlade stedet. Hun blev derfor anholdt, og sigtet for at overtræde både ordensbekendtgørelsen og bekendtgørelsen om krav om mundbind. Hun blev løsladt igen klokken 7.22.

 

Torsdag fik politiet desuden flere anmeldelser fra borgere, der havde bemærket, at der var mange mennesker samlet ved et serveringssted i Slagelse. Politiet tog forbi, og en kontrol viste, at der ved indgangen manglede skilte, der angiver, hvor mange personer, der må være på stedet. Virksomheden blev derfor sigtet for at overtræde coronareglerne. Skiltene blev kort efter sat op, og der kom dermed styr på forholdene.

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Faxe Ellevej Hus Torsdag klokken 09.30-17.30 Pengeskab, sølvmønt med billede af dronning Magrethe.
Slagelse Bildsøvej Hus Tirsdag klokken 10.30- 17.30 Ikke opgjort.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Ruds-Vedby Rudsgade Torsdag klokken 05.37-08.40 Bestilt ATK 225 20 40 km/t 54 km/t Ingen klip
Dianalund Dianalundvej Torsdag klokken 09.15-11.30 Bestilt ATK 68 2 60 km/t 77 km/t Ingen klip
Nykøbing Falster Bangsebrovej Torsdag klokken 07.55-14.00 Bestilt ATK 256 16 60 km/t 90 km/t Fire klip

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Dianalund Kildemosevej Torsdag klokken 23.31 19-årig mand fra Dianalund Narkotikakørsel
Rødby Færgestationsvej Torsdag klokken 09.25 32-årig udenlandsk mand Narkotikakørsel

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
Flere artikler